Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Este primul semn cardinal al zodiacului, iar principala planetă guvernatoare este Marte. Cum Marte este cunoscut drept zeul războiului, Berbecii sunt prin excelență luptătorii zodiacului. Plini de energie și îndrăzneți, ei își forțează în permanență limitele, căutând să obțină câștiguri imediate din orice. În dragoste, nativii din această zodie nu sunt foarte statornici și pun mare accent pe senzualitate. Impulsivii Berbeci au ca semn definitoriu focul, iar piatra ce îi reprezintă este Diamantul. Meseriile indicate pentru cei născuți sub acest semn zodiacal sunt: pompier, polițist, mecanic, constructor, militar, ghid.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Semn de pământ și guvernat de planeta Venus, semnul zodiacal Taur se definește prin munca susținută și dragostea pentru familie. Nativii din această zodie sunt preocupați de bunurile materiale și sunt în general buni afaceriști. Cei care nu se ocupă de afaceri, pot deveni cu ușurință artiști pentru că Venus le oferă inspirație și sensibilitate. Zodia Taurului mai este asociată cu apetitul greu de stăvilit, așa că de cele mai multe ori nativii zodiei nu sunt trași prin inel. Piatra prețioasă ce îi definește cel mai bine este agatul, iar meseriile potrivite pentru nativi sunt: cântăreț, bucătar, casier, agent imobiliar, medic.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Guvernat de planeta Mercur, semnul zodical Gemeni este unul dintre semnele de aer, caracterizat de instabilitate și dualitate. De cele mai multe ori un nativ din Gemeni va încerca să fie un mic Napoleon și să ducă la bun sfârșit toate activitățile pe care le desfășoară în acleași timp. De obicei abandonează toate sarcinile pe parcurs, de unde și impresia de neseriozitate. Cei născuți sub semnul Gemeni sunt buni comunicatori și mulți dintre ei se afirmă în domenii ce țin de finanțe pentru că au simțul banului. Piatra ce îi reprezintă cel mai bine este acvamarinul, iar meseriile potrivite pentru ei sunt: scriitor, jurnalist, sportiv, comerciant.

Rac (22 iunie - 21 iulie)

Caracterizat de sensibilitate și dispoziții schimbătoare, semnul zodiacal al Racului este guvernat de Lună. Este un semn de apă, pentru care sentimentele sunt mereu pe primul plan. Perseverența de care dă dovadă și tenacitatea cu care își urmărește toate scopurile, il fac pe nativul din Rac să pară imposibil de oprit. Conservator și tradiționalist, Racul se concentrează de obicei pe familie. Nu este interesat de o viață socială prea activă pentru că de cele mai multe ori agitația ăl va irita pe nativul din zodia Rac. Piatra potrivită pentru Rac este onixul negru, iar de cele mai potrivite ocupații sunt următoarele: notar, istoric, paznic, marinar, îngrijitor, educator.

Leu (23 iulie - 22 august)

Ambițios și mândru, nativul Leu este guvernat de Soare și are ca element definitoriu focul. Nativii din acestă zodie sunt lideri înnăscuți, au o puternică stăpânire de sine și curaj nemăsurat. Cei născuți sub acest semn, caută în permanență admirația și atenția celorlalți. Criticile sunt cu greu suportate de acest nativ și tinde mereu spre acumularea de posesiuni materiale. Dragostea este în general intensă, dar are tendința să își domine partenerul. Pentru nativii din Leu piatra reprezentativă este rubinul, iar la nivel profesional cel mai bine se descurcă în următoarele meserii: director, administrator, bijutier, ambasador, manechin, comandant în armată.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Este un semn de pământ, guvernat de planeta Mercur. Spirit analitic și rezervat, nativul din Fecioară nu pune mare preț pe sentimente, ci pe rațiune. Nimic din viața Fecioarei nu este făcut la întâmplare și mai ales când vine vorba despre investiții. Din păcate, nativul din această zodie nu se poate baza pe spontaneitate. Teama este o altă caracteristică pentru acest semn zodiacal. Orice schimbare a planului făcut inițial îi sperie și inhibă. Nativii din această zodie sunt foarte dedicați meseriei și doresc să obțină ce au nevoie prin effort personal. Piatra reprezenttivă pentru aceaastă zodie este safirul, iar meseriile potrivite: contabil, bibliotecar, sudor, farmacist, desenator.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie)

Zodie guvernată de planeta Venus și semn de aer, Balanță este justițiarul zodiacului. Caută armonia și corectitudinea, precum și o viață socială cât mai activă. Generozitatea de care dă dovdă nu este doar o mască, un nativ din Balanță neavând nevoie de apreciere pentru gesturile frumoase pe care le face. Având o putere foarte mare de adaptare, Balanța poate face față cu ușurință unor schimbări majore. Este zodia căsătoriei și a cuplului pentru că atașamentul este deosebit de important pentru nativul din Balanță. Piatra prețioasă ce îi reprezintă pe cei năascuți sub acest semn zodiacal este jadul, iar cele mai indicate meserii ar fi: fotograf, actor, scriitor, editor, judecător.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Guvernată de Pluto și semn de apă, zodia Scorpionului este caracterizată în mare parte de orgoliu, dar și onestitate la care se adaugă putere de muncă. Plini de energie și gata de a se aventura în orice situații, Scorpionii sunt dominați de dorința de reușită. Vor să iasă în față și să conducă dacă este posibil. Intuiția și spiritul analitic sunt două dintre punctele forte ale nativilor din această zodie. Scorpionul de obicei trăiește emoții puternice pe care rar le expune în fața celorlalți. Cei născuți sub acest semn, rar iartă greșelile celor din jur și în general caută mijloaace de răzbunare. Piatra potrivită pentru Scorpioni este topazul, iar ocupațiile potrivite sunt: arheolog, farmacist, polițist, medium.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Este un semn de foc, ce are ca planetă guvernatoare pe Jupiter. Săgetătorii sunt în general caracterizați de contradicții. Pe plan emoțional sunt extrem de schimbători, așadar acum pot resimți emoții puernice față de un aspect, ba chiar și entuziam, după care devine total indiferent și abandonează fără regete situația. Totuși nativii acestei zodii sunt cunocuți pentru generozitate și inima deschisă. Ține foarte mult la opiniile lui și este pasionat de studiu. Poate modera cu ușurință o discuție și o aduce exact unde își dorea. Uneori nativii din Săgetător pot deveni duplicitari și de asemenea pot afișa cu ușurință un zâmbet fals. Piatra potrivită pentru Săgetător este turcoazul, iar meseriile în care s-ar descurca fără probleme: preot, filosof, medic, translator, agent de turism.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Semn de pământ și supravegheat de planeta Saturn, Capricornul este prudent și are un puternic spirit practic. De obicei nu poartă ranchiună, dar dacă cineva i-a adresat cuvinte nepotrivite va ține minte. Se dedică foarte mult căminului și orice activitate în care se implică este desfășurată cu simțul răspunderii. Pentru nativii din Capricorn, doar scopul final al unei sarcini contează și este capabil de mari eforturi pentru a duce la bun sfârșit totul. De asemenea, Capricornul pune mai accent pe ordine și chibzuiește atent până să ia o decizie. Cel mai bine i se potrivește ca piatră granatul, iar la nivel ocupațional poate cu succes lucra în următoarele domenii: agricultură, minerit, geologie, medicină.

Vărsător (21 ianuarie – 18 Februarie)

Zodia Vărsătorului este guvernată de planeta Uranus și este un semn de aer. Nativii acsetui semn sunt de obicei preocupaați de comunicare și țin în mod deosebit la idea de comunitate. Prețuiește solidaritatea și poate fi oricând dispus să renunțe la posesiunile sale în favoarea altora. Nu îi place să primească restricții de niciun fel, de aceea se va supune cu greu regulilor societății, fiind mereu considerați neadaptați. Cei născuți în semnul Vărsătorului sunt extrem de sentimentali și pun accent în principal pe emoții. Piatra ce îi reprezintă pe nativi este ametistul și vor excela în meserii precum: electrician, fotograf, tehnician, psiholog.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Semn de apă, guvernat de planeta Neptun, nativul din zodia Pești poate părea prea visător. Timid și retras ntivul pune mare accent pe compasiune și sacrificiu. Este gata oricând să se sacrifice pentru cei dragi. Din cauza firii sale visătoare, nativul din zodia Pești ia cu greu decizii, iar confuzia pune ușor stăpânire pe el. Își consumă resurele de energie în luarea deciziilor și de cele mai multe ori nu mai are inițiative, ci rămâne pasiv. Simțul artistic al Peștilor este destul de ridicat, de aceea o carieră în domeniul artistic este foarte posibilă. Piatra reprezentativă pentru cei din zodia Pești este acvamarinul. Cele mai potrivite ocupații ar fi următoarele: pedagog, fotograf, psihiatru, poet, pescar, scafandru.horoscop